Search
Close this search box.

InBody analiza sastava tela

Zašto je važna analiza sastava tela i u kojim uslovima je treba raditi?

InBodi je neinvazivna, brza, laka i precizna metoda za analizu sastava tela.
Za manje od šezdeset sekundi dobija se precizna analiza telesne mase, ukupne i segmentne mase mišića, kostiju i masnog tkiva, kao i njen raspored po pojedinim delovima tela. Pored toga, dobija se tačna vrednost bazalnog metabolizma kao osnova za kreiranje individualnog plana ishrane.

Oblasti primene inBodi analize sastava tela su:

  • Lečenje gojaznosti
  • Precizno određivanje vrste gojaznosti različitog porekla, kao što su gojaznost kod odraslih, dece i starijih, zatim gojaznost posle porođaja i gojaznost sa smanjenjem mišićne mase.
  • Rehabilitacija
  • Promene u građi tela posle urađenih ortopedskih operacija, neaktivna hipotrofija mišića posle povreda udova, kao i rezultati primenjenih terapija i rehabilitacionih procedura.
  • Nefrologija

 

InBodi se koristi za praćenje promena telesne tečnosti u telu. Zahvaljujući visokoj osetljivosti, čak i najmanje promene nivoa tečnosti i edema mogu se meriti kod bolesti bubrega, dehidracije i edema.

Fitnes i sport

Tokom treninga, struktura tela se menja. Da biste mogli precizno da izmerite rezultate primenjenog treninga, određivanje sastava tela je idealan vodič u proceni napretka i kreiranju individualnog plana treninga, oporavka i održavanja. InBodi nam daje uvid u ravnotežu mišićne mase po regionima i vodi nas ka idealnoj ravnoteži svih segmenata tela. Ovakva analiza može biti važna za nas u predviđanju mogućih povreda usled disbalansa mišićnih grupa u pojedinim delovima tela.

Interna medicina

Odavno je poznato da sastav tela može uticati na određene unutrašnje bolesti kao što su kardiovaskularne, endokrinološke, nefrološke i bolesti jetre i pankreasa.
Regulisanjem i balansiranjem telesne kompozicije možemo sprečiti i lečiti visok krvni pritisak i aterosklerozu, kao i visok nivo masti i šećera u krvi, uključujući dijabetes melitus tipa dva. Poremećaj telesnog sastava je jedan od pokazatelja starenja organizma koji utiče na kvalitet i dužinu života.